فرماندار تبریز،باید با یکدیگر تعامل سازنده داشته باشیم و مسئولان برای خدمت به مردم باید از خواستههای فردی خود بگذرند و وقت بیشتری برای تعامل و همکاری با یکدیگر بگذارند.
فرماندار شهرستان تبريز در مراسم تحلیف عضو علی البدل شورا:
امیدواریم با همفکری و همافزایی شورای شهر، سالی باشد که فرصتی بیشتر برای خدمت به شهروندان فراهم گردد، دغدغههایی که امروز مطرح میشود، اغلب از تجربیات گذشته نشأت میگیرد.
موضوعی که قصد دارم برای بهبود وضعیت مطرح کنم، ممکن است برای برخی خوشایند نباشد، اما گروهی نیز از آن استقبال خواهند کرد.
هدف ما این است که منابع موجود را به درستی در جهت بهبود وضعیت شهر و پیشبرد اهداف شورای شهر به کار ببریم.
یکی از نگرانیهای اصلی ما این است که در جامعهای موفق، تفکر جمعی و اجماع حرف اول را میزند در هر نقطه از دنیا افرادی فقیر وجود دارند، اما فقر در کشورهای در حال توسعه به معنای فقر مالی تنها نیست، بلکه فقر تفکری است.
اگر این مسئله را در شهر تبریز بررسی کنیم، میتوان گفت که برای حفظ جایگاه تبریز به عنوان یکی از پیشگامان، باید قدرت تفکر و تعقل را به وضعیت اولیهاش بازگردانیم.
ما زمانی که جلسهای برگزار میکنیم، متأسفانه برخی اعضای شورا و حتی شهردار در جلسات ما حضور ندارند.
حوزه آموزش و پرورش یکی از بخشهایی است که باید توجه بیشتری به آن داشته باشیم، برای اینکه تبریز به یک شهر توسعه یافته تبدیل شود، باید از حقوق شخصی خود بگذریم و اولویت را به حقوق عمومی و نیازهای مردم بدهیم.
مسئولان باید برای خدمت به مردم از خواستههای فردی خود بگذرند و وقت بیشتری برای تعامل و همکاری با یکدیگر بگذارند. انسانهای متعامل و تعاملپذیر هستند که به رشد و توسعه دست مییابند.
توانمندی در خروجی کار یعنی توانایی پاسخگویی به نیازهای جامعه. اما در حوزه ذهنی و تعاملات، مشکلاتی وجود دارد که لازم است به آنها پرداخته شود.
بسیاری از امکانات و ظرفیتها در تبریز وجود دارد، اما هر سازمان به مسیر خود میرود و این موضوع منجر به همافزایی نمیشود.
هدف ما توسعه است و باید در این مسیر گام برداریم، یکی از مشکلات اصلی، فقدان ایدههای نو است.
برای بازگشت تبریز به جایگاه پیشگام، نیاز به ایدههای خلاقانه و نو داریم، در گذشته، خود بازار تبریز به واسطه یک ایده بزرگ شکل گرفته بود.
تعدد تفکرات مختلف میتواند بهترین راه حلها را برای پیشبرد اهداف نشان دهد.
انسانی که متعامل است، توانمندی دارد که در سایر حوزهها نیز فعالیت کند، یکی از مشکلاتی که در مجموعههای موجود مشاهده میشود، فقدان تمرکز است. تمرکز باید جمعی باشد، نه فردی.
در ادامه، باید به شعار سال توجه ویژهای داشته باشیم. از منظر مقام معظم رهبری، اگر به تولید نگاه کنیم، تولید یک مفهوم عمومی و فراگیر است، اگر ارتباطی دلی با این شعار برقرار کنیم، بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد.
اولین درخواست ما این است که بر اساس بودجه و تعرفه عمل کنیم، در برخی موارد، متأسفانه مشاهده کردهایم که هبهها و هزینهها بیشتر از بودجههای تخصیص یافته بوده است.
وظیفه ما این است که هبهها را به صورت مساوی میان شهروندان توزیع کنیم، اگر شما به ۱۰ درصد از افراد کمک میکنید، باید درصد خاصی تعیین شود تا بدانیم در این درصد چقدر هزینه میشود.
همچنین در زمینه آموزش، تبریز با مشکلاتی روبهروست که نیازمند توجه و اقدام فوری است.
مباحث ترافیکی شهرستان باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
امکانات موجود برای شهر دو میلیون نفری کافی نیست.
خواهشمندیم حداقل مصوباتی که در جلسات شورا تصویب میشود، همراه با اطلاعاتی از روند بررسی و پشت صحنه آن، در اختیار ما نیز قرار گیرد.
میدانیم که هدف شما خدمت به شهروندان است، اما آگاهی از جزئیات و مراحل تصمیمگیری میتواند به همکاری و همافزایی بیشتر کمک کند.
پروژههایی که ناتمام ماندهاند، از جمله پروژههای هشت بهشت و آیسان که پروژههای چند سالهی تبریز هستند، باید در اولویت قرار گیرند.
شاید اگر این پروژهها چند سال قبل با 10 میلیارد تومان قابل حل بودند، اکنون با 100 میلیارد تومان نیز به اتمام نرسند.
لازم است از محل درآمدهای شهرداری به مدارس کمک شود.
تخصیص آن 3 درصد سهم مدارس، حق قانونی آنهاست و باید به موقع پرداخت شود.
یکی از دلایل کمبود خیرین مدرسهساز در تبریز، نبود زیرساختهای مناسب و تسهیلات لازم برای آنهاست. لذا، در حوزه آموزش و پرورش، توجه ویژهای مبذول فرمایید.
همچنین، به هزینههای مربوط به سرویس مدارس استثنایی نیز توجه لازم را داشته باشید
.
به نظر میرسد تلقی نادرستی از جایگاه ما وجود دارد. شما بخشی از حاکمیت هستید و بودجهای که در اختیار دارید، متعلق به مردم است.
ما و شما مکمل یکدیگر هستیم؛ نه شما فراتر از ما هستید و نه ما فراتر از شما لازم است سایر مجموعههای ذینفع نیز در این تعامل حضور داشته باشند.
ما باید با یکدیگر تعامل سازنده داشته باشیم انتظار میرود شهرداری و شورا، با توجه به منابعی که در اختیار دارند، در این زمینه همکاری لازم را به عمل آورند.
ما به مباحث حاشیهای و سیاسی ورود نمیکنیم و از پرداختن به این مسائل پرهیز خواهیم کرد.
طبیعتاً رقابت در هر حوزهای وجود دارد؛ اما باید توجه داشت که رقابت سالم در چارچوب قوانین و مقررات و در جهت منافع عمومی تعریف میشود.
طرح مباحث قومیتی، راه به جایی نخواهد برد و نباید اجازه دهیم این موضوع به ابزاری برای تفرقه تبدیل شود.
هدف ما ایجاد نشاط اجتماعی در جامعه است.
با اتخاذ رویکرد صحیح و پایبندی به اصول، میتوانیم بارها به موفقیت دست یابیم.